Nasza karta Menu

Restauracja jest czynna 7 dni w tygodniu, od godz. 9.00 do 20.00

Śliwka kalifornijska zawijana z orzechem w masełku czosnkowym - 5szt. 20,-
Wrapped Californian plum filled with nut in garlic butter - 5psc.
Kromka chleba ze swojskim smalcem - 40g 5,-
Slice of bread with home-made lard
Śledź pod serową pierzynką - 200g 20,-
Śledź, gotowane ziemniaki, marchew, jajko, cebula, ser żółty, sos majonezowo - jogurtowy
Herring topped with cheese
Herring, boiled potatoes, carrot, egg, onion, cheese, mayonnaise and joghurt sauce
Deska serów - 200g 25,-
Cheese board
DESKA ROZMAITOSCI (dla 2 osób) - 920g 50,-
Diversity board
Mięsa pieczone, pasztet, jajko, oliwki, pieczarki marynowane, pikle, koreczki serowe, ryba w zalewie octowej, paluszki z kurczaka, smalec, pieczywo, masło, dipy
Pieczywo mieszane - 150g 5,-
Mixed bread
Masło - 20g 3,-
Butter
Do smaku - 20g 3,-
Musztarda, chrzan, ketchup, majonez
Dressing
Mustard, horseradish, ketchup, mayonnaise
Dipy - 30g 6,-
Czosnkowy, tatarski, salsa
Dips
Garlic, tartar, salsa
Rosół "CLUB 99" - 350g 18,-
Rosół z lanym ciastem i mięsem drobiowym
*Danie polecane przez szefa kuchni
Broth with batter noodles and poultry meat
*Dish recommended by our chef
Rosół z makaronem - 300g 12,-
Broth with noodles
Zupa dnia - 300g 12,-
Soup of the day
Pomidorowa z makaronem/ryżem - 300g 13,-
Tomato soup with noodles/rice
Barszcz czysty - 200g 10,-
Clear borsch
Barszcz z uszkami - 200g/100g 17,-
Borsch with ravioli
Barszcz z krokietem - 200g/100g 18,-
Borsch with Croquette
Żurek śląski - 300g 15,-
Silesian style sour rye soup
Półmisek "CLUB 99" - porcja na 3os. 1500g 110,-
Polędwiczki wieprzowe z jabłkiem i żurawiną; plastry schabu z żółtym serem i szynką duszone w białym winie; filet drobiowy soute z ananasem, brzoskwinią i żółtym serem; ryż biały; księżyce – smażone cząstki ziemniaków; sałata zielona, ogórek zielony, pomidor, ser żółty, oliwki, cebula, kukurydza, jajko, sos winegret
*Danie polecane przez szefa kuchni
Dish "CLUB 99" - portion for 3 people
Pork tenderloins with apples and cranberries; slices of pork loin with cheese and ham, stewed in white wine; chicken saute fillet with pineapple, peach and cheese; white rice; fried half-moon potatoes; lettuce, cucumber, tomato, cheese, olives, onion, sweetcorn, egg, vinaigrette.
* Dish recommended by our chef
Schab "CLUB 99" - 170g 35,-
Plastry schabu z żółtym serem i szynką duszone w białym winie
*Danie polecane przez szefa kuchni
Pork loin "CLUB 99"
Slices of pork loin with cheese and ham, stewed in white wine
* Dish recommended by our chef
Polędwiczki w sosie miodowo-imbirowym - 120g 35,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Pork tenderloin with honey and ginger sauce
*Dish recommended by our chef
Rolada śląska z szynki - 140g 20,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Mięso zawijane z ogórkiem, boczkiem, kiełbasą i cebulą
Silesian style ham roulade
Wrapped meat with cucumber, bacon, sausage and onion
*Dish recommended by our chef
Kotlet schabowy panierowany - 120g 18,-
Breaded pork chop
Bryzol z polędwiczek z pieczarkami - 120g 30,-
Bryzol (loin steak) with mushrooms
Placek po węgiersku - 400g 29,-
>Placek ziemniaczany z mięsem w sosie
Hungarian style potato pancake
Potato pancake with meat and sauce
Rolada śląska - 140g 30,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Mięso zawijane z ogórkiem, boczkiem, kiełbasą i cebulą
Silesian style roulade
*Dish reccomended by our chef
Wrapped meat with cucumber, bacon, sausage and onion
Paluszki z kurczaka z dipami - 120g/40g 19,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Chicken fingers and dips
*Dish recommended by our chef
Filet panierowany - 120g 18,-
Breaded chicken fillet
Medaliony drobiowe w sosie serowym z orzechami - 120g 26,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Chicken tenderloins with cheese and nut sauce
*Dish recommended by our chef
De Volajle - 140g 21,-
Panierowany filet zawijany z masłem
De Volaille
Wrapped breaded chicken fillet with butter
Kotlet po szwajcarsku - 140g 21,-
Panierowany filet zawijany z serem żółtym i masłem
Swiss style chop
Wrapped breaded chicken fillet with cheese and butter
Kotlet chłopski - 140g 22,-
Filet panierowany w wiórkach żółtego sera
Rustic style chop
Chicken loin coated with cheese crumbs
Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym - 450g 30,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Penne pasta with chicken and cream sauce
*Dish recommended by our chef
Pstrąg soute z patelni - 100g w/w 16,-
Sauteed trout - 100 g according to weight
Halibut soute z patelni - 100g w/w 21,-
Sauteed halibut - 100 g according to weight
Łosoś z patelni - 100g w/w 19,-
Pan-fried salmon - 100 g according to weight
Filet z kurczaka - 120g 19,-
Chicken fillet
Polędwiczki wieprzowe - 120g 27,-
Grilled pork tenderloins
Łosoś z cytrynką - 100g w/w 18,-
Salmon with lemon - 100 g according to weight
Pierogi ręcznie przez nas lepione - 300g 25,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Handmade dumplings
*Dish recommended by our chef
Pierogi odsmażane - 300g 27,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Fried dumplings
*Dish recommended by our chef
  • z mięsem (with meat)
  • ruskie (Russian style)
  • z kapustą i grzybami (with cabbage and mushrooms)
  • ze szpinakiem (with spinach)
  • z serem na słodko (with sweet cottage cheese)

Dodatki do wyboru - 30g
Topping - 30g

  • omasta ze skwarkami (pork rinds)
  • masło (butter)
  • masło z cebulką (butter with onions)
Naleśniki - 300g/3szt. 23,-
Pancakes - 300g/3psc.
  • z serem/dżemem (with cottage cheese/jam)
  • ze szpinakiem (with spinach)
  • z mięsem (with meat)

Dodatki do wyboru - 30g
Topping - 30g

  • sos mięsny (gravy)
  • sos śmietanowo-czosnkowy (cream and garlic sauce)
  • bita śmietana (whipped cream)
Kluski śląskie - 200g 9,-
Silesian style noodles
Ziemniaki gotowane - 200g 7,-
Boiled potatoes
Ziemniaki po zbójnicku - 200g 11,-
Ziemniaki odsmażane z cebulą i boczkiem wędzonym
Highland robber style potatoes
Potatoes fried with onion and smoked bacon
Ryż smażony z warzywami - 200g 10,-
Fried rice and vegetables
Frytki - 150g 9,-
Chips
Księżyce - 150g 9,-
Half-moon potatoes
Colesław - 150g 9,-
White cabbage salad and other vegetables
Surówka z białej kapusty - 150g 9,-
White cabbage salad
Surówka z czerwonej kapusty - 150g 9,-
Red cabbage salad
Surówka z kapusty pekińskiej - 150g 9,-
Chinese leaves salad
Surówka z machwii, jabłka i selera - 150g 9,-
Carrot, apple and celery salad
Zasmażana czerwona kapusta ze skwarkami - 150g 10,-
Fried red cabbage with pork rinds
Buraczki marynowane z jabłkiem - 150g 9,-
Marinated beetroot with apple
Bukiet warzyw gotowanych z bułką - 150g 12,-
Kalafior, brokuły, marchewka, fasolka szparagowa
Boiled vegetables with breadcrumbs
Cauliflower, broccoli, carrot and green bean
Mizeria - 200g 10,-
Cucumber salad
Zestaw surówek - 200g 11,-
Set of salads
Pieczarki z patelni - 150g 14,-
Fried mushrooms
Sałatka "CLUB 99" - 300g 23,-
Sałata zielona, ogórek zielony, pomidor, ser żółty, oliwki, cebula, kukurydza, jajko, sos winegrette
Salad “Club 99”
Green lettuce, cucumber, tomato, cheese, olives, onion, sweetcorn, egg, vinaigrette
Filet z kurczaka na sałacie podawany z sosem miodowo-musztardowym - 170g 30,-
filet drobiowy, sałata zielona, pomidorki cherry, papryka, prażony sezam, sos musztardowo-miodowy
Chicken fillet served on lettuce leaves with honey and mustard sauce
Chicken fillet, green lettuce, cherry tomatoes, pepper, roasted sesame seeds, honey and mustard sauce
Sałatka grecka - 200g 20,-
Sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, ser feta, oliwki, cebula, sos winegrette
Greek salad
Iceberg salad, cucumber, tomato, feta cheese, olives, onion, vinaigrette
Sałatka z suszonymi pomidorami i serami pleśniowymi - 200g 22,-
Salad with sun-dried tomatoes and blue cheese
Paluszki z kurczaka, frytki, surówka - 80g/100g/80g 22,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Chicken fingers, chips, salad
*Dish recommended by our chef
Pierś z kurczaka panierowana, frytki, surówka - 80g/100g/80g 22,-
Breaded fillet, chips, salad
De volajle, ziemniaki, surówka - 80/100g/80g 22,-
Wrapped chicken fillet, potatoes, salad
Pierogi z serem na słodko z masełkiem - 200g 17,-
Dumplings with sweet cottage cheese topped with butter
Naleśniki z serem/dżemem - 200g 16,-
Pancakes with cottage chesse/jam
Jabłko w cieście na ciepło z sosem - 150g 16,-
Warmed up apple in batter with sauce<
Jabłko w cieście z gałką lodów waniliowych - 200g 18,-
Warmed up apple in batter with vanilla ice cream scoop
Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych - 200g 19,-
Warmed up apple pie with vanilla ice cream scoop
Lody waniliowe z gorącym musem malinowym i bezą - 250g 23,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Lody waniliowe 3 gałki, mus malinowy 100 ml
Vanilla ice cream with hot raspberry mousse
*Dish recommended by our chef
Ciasto domowe - 150g 12,-
Homemade cake

Woda mineralna - but. 0,3l 8,-
Mineral Water - bottle 0,3l
Napoje gazowane (pepsi, mirinda, 7Up, tonic) - but. 0,2l 8,-
Sodas - bottle 0,2l
Sok owocowy Toma - but. 0,2l 8,-
"Toma" Juice - bottle 0,2l
Kawa nespresso - 150ml 10,-
Nespresso coffee
Kawa z mlekiem - 200ml 12,-
Coffee with milk
Kawa Latte - 200ml 15,-
Latte Coffee
Herbata Lipton (czarna, zielona, smakowa) - 350ml 8,-
“Lipton” tea (black, green, flavoured)
Piwo Żywiec - but. 0,5l 10,-
ŻYWIEC beer - bottle 0,5l
Piwo Tyskie - but. 0,5l 10,-
TYSKIE beer - bottle 0,5l
Piwo Warka Strong - but. 0,5l 10,-
WARKA STRONG beer - bottle 0,5l
Piwo smakowe - but. 0,4l 10,-
Flavored beer - bottle 0,4l
Piwo bezalkoholowe - but. 0,4l 10,-
Non-alcoholic beer - bottle 0,4l
Piwo Lane (sezonowo) - 0,5l 10,-
Draught beer (seasonal) - 0,5l
Sok do piwa - 20g 1,-
Syrup
Wino Martini - 100 ml 9,-
Martini Wine
Wino musujące MichelAngelo - but. 0,75 l 40,-
MICHELANGELO Sparkling wine - bottle 0,75 l
Campari - 40ml 11,-
Likier Curacao Blue - 40ml 11,-
CURACAO BLUE liqueur
Likier Bailleys - 40ml 11,-
BAILLEYS liqueur
Likier Passoa - 40ml 11,-
PASSOA liqueur
Wiśniówka - 40ml 7,-
Cherry vodka
Adwocat - 40ml 7,-
Advocaat
Wódka Finlandia - 40ml 8,-
FINLANDIA vodka
Wódka Bols - 40ml 6,-
BOLS vodka
Wódka Żubrówka - 40ml 6,-
ŻUBRÓWKA vodka
Whisky Johnie Walker Red - 40ml 9,-
Whisky Ballantine's - 40ml 10,-
Brandy Metaxa 3* - 40ml 11,-
Brandy Metaxa 7* - 40ml 15,-
Rum Malibu - 40ml 11,-
Rum Bacardi - 40ml 12,-
Gin Lubuski - 40ml 7,-
PROSECCO TREVISO EXTRA DRY - but. 75 cl 60,-
DOC PROSECCO, WŁOCHY - półwytrawne
Przyjemnie drażni świeżością owosów i milionów bąbelków, pobudza zmysły słodyczą i akcentami białych kwiatów, odświeża i cieszy.
PROSECCO TREVISO EXTRA DRY - kie. 20 cl 30,-
DOC PROSECCO, WŁOCHY - półwytrawne
Przyjemnie drażni świeżością owosów i milionów bąbelków, pobudza zmysły słodyczą i akcentami białych kwiatów, odświeża i cieszy.
MESSER DEL FAUNO PINOT GRIGIO - but. 75 cl 38,-
IGT TERRE SICILIANE, WŁOCHY - wytrawne
Orzeźwiające, harmonijne i lekkie wino, o jabłkowo-brzoskwiniowej nucie owocowej i kwiatowym wykończeniu.
MESSER DEL FAUNO PINOT GRIGIO - kie. 15 cl 9,-
IGT TERRE SICILIANE, WŁOCHY - wytrawne
Orzeźwiające, harmonijne i lekkie wino, o jabłkowo-brzoskwiniowej nucie owocowej i kwiatowym wykończeniu.
VENTISQUERO CLASICO CHARDONNAY - but. 75 cl 50,-
CENTRAL VALLEY, CHILE - wytrawne
Kolor jasnozłoty z zielonymi refleksami, zapach pełen nut bananów, ananasa i cytryn, na podniebieniu świeże, dobrze zbudowane, soczyście owocowe.
KENDERMANNS RIESLING KABINETT - but. 75 cl 60,-
RHEINHESSEN, NIEMCY - półsłodkie
Delikatne wino o subtelnych nutach gruszek, cytryn, miodu i pigwy. Lekkie i bardzo owocowe.
PARES BALTA HONEYMOON ORGANIC - but. 75 cl 60,-
DO PENEDES, HISZPANIA - półwytrawne
Lekkie wino o słomkowej barwie i urzekających aromatach suszonych moreli i gruszek. Ujmuje delikatnością i równowagą między słodyczą a orzeźwieniem.
MESSER DEL FAUNO NERO D'AVOLA - but. 75 cl 38,-
DOC SICILIA, WŁOCHY - wytrawne
Wyraźnie owocowo-korzenny zapach, z niuansami konfitur z czerwonych owoców oraz jałowca, w ustach balsamiczne, wytrwane, z przyjemnych posmakiem wiśni i przypraw.
MESSER DEL FAUNO NERO D'AVOLA - kie. 15 cl 9,-
DOC SICILIA, WŁOCHY - wytrawne
Wyraźnie owocowo-korzenny zapach, z niuansami konfitur z czerwonych owoców oraz jałowca, w ustach balsamiczne, wytrwane, z przyjemnych posmakiem wiśni i przypraw.
LEONARD ROAD SHIRAZ - but. 75 cl 50,-
SOUTH EASTERN AUSTRALIA - wytrawne
Eteryczny bukiet z akcentami dojrzałych owoców leśnych, śliwkowych powideł, fiołków oraz przypraw korzennych.
ALMAROSA PRIMITIVO - but. 75 cl 60,-
IGT PUGLIA, WŁOCHY - półwytrawne
Skoncentrowane wino o aksamitnym posmaku z dominującymi akcentami wiśniowej nalewki, lukrecji i malin.
VENTISQUERO RESERVA CABERNET SAUVIGNON - but. 75 cl 70,-
COLCHAGUA VALLEY, CHILE - wytrawne
Dobrze zbudowane wino z dojrzałymi taninami o zapachu truskawek, malin, jagód i czarnych porzeczek z akcentami mięty, karmelu, tytoniu i czekolady.
BARON DE LEY CLUB PRIVADO - but. 75 cl 80,-
DOCa RIOJA, HISZPANIA - wytrawne
Wino o rubinowym kolorze i bukiecie owocowych aromatów z delikatnymi taninami i owocowym zakończeniem.
TABILVINO ALAZANI VALLEY - but. 75 cl 80,-
KAKHETI SAPERAVI, GRUZJA - półsłodkie
Półsłodkie wino o głębokim, czerwono-purpurowym kolorze i atrakcyjnych aromatach dojrzałych owoców leśnych i wiśniowej konfitury.
Passoa 24,-
40 ml wódka Bols, 40 ml Passoa, 100 ml sok pomarańczowy, cytryna, lód
BOLS vodka 40 ml, Passoa 40 ml, orange juice 100 ml, lemon, ice
Cuba Libre 21,-
40 ml Bacardi, 150 ml Pepsi, cytryna, lód
Bacardi 40 ml, Pepsi 150 ml , lemon, ice
Campari Star 22,-
40 ml Campari, 40 ml Bols, 100 ml sok pomarańczowy, cytryna, lód
Campari 40 ml , Bols 40 ml, orange juice 100 ml, lemon, ice
Martini ze spritem 21,-
50 ml Martini, 40 ml Curacao , 100 ml Sprite, lód
Martini 50 ml , Curacao 40 ml , Sprite 100 ml, ice
Mojito 24,-
40 ml Bacardi, 100 ml woda mineralna, 100 ml sprite, mięta, limonka, lód, cukier trzcinowy
Bacardi 40 ml, mineral water 100 ml, Sprite 100 ml, mint, lime, ice, cane sugar
Malibu Sunrise 21,-
40 ml Malibu, 100 ml sok pomarańczowy , 15 ml grenadine, lód
Malibu 40 ml , orange juice 100 ml, grenadine 15 ml, ice
Syrop grenadina - 10 ml 1,-
Zamów teraz

Zadzwoń

Zadzwoń do nas:

tel. 32-258-24-26

tel/fax. 32-259-84-84

kom. 601 47 19 60

Napisz do nas:

email: marketing@club99.pl

GODZINY OTWARCIA

Pon-Pt 9:00 - 18:00
Sob-Nd 9:00 - 18:00

ul. Bracka 16
40-858 Katowice
Woj. Śląskie

O NAS

O naszej restauracji

Zapraszamy Państwa do naszej restauracji i sal szkoleniowych. Mieścimy się przy ul. Brackiej 16 (przedłużenie ulicy Bocheńskiego) w Katowicach (po przeciwnej stronie głównego wejścia do Wesołego Miasteczka, za stacją benzynową Lukoil, w dawnym budynku salonu Hondy).

Więcej

Znajdź nas