Sala bankietowa - bankiety w Katowicach

Jako firma restauracyjno-cateringowa doświadczona ponad 25-letnim stażem, możemy Państwu zapewnić obsługę na najwyższym poziomie. Mamy możliwość przygotowania eleganckiej sali bankietowej, doskonale wyposażonej i przystosowanej do imprez okolicznościowych i firmowych. Oferujemy Państwu szeroki wybór dań: zimne i gorące bufety, uroczyste kolacje, przerwy kawowe. Organizujemy niezapomniane spotkania firmowe, bankiety, brunche i inne uroczystości na każdym etapie organizacji dbając o Państwa wygodę i zadowolenie.

Współpracujemy z wieloma różnymi obiektami kulturalnymi w Katowicach, dzięki czemu możemy zapewnić Państwu obsługę w interesujących i sprawdzonych miejscach. Potrafimy odpowiednio zaaranżować dowolne wnętrze zgodnie z oczekiwaniami naszych Klientów, przemieniając je w efektowne sale bankietowe. Urządzamy wytworne przyjęcia w formie bankietu według Państwa życzeń.

CATERING

 

Specjalizujemy się zarówno w obsłudze bankietów w formie stołu szwedzkiego, jak również typowych przyjęć z obsługą kelnerską. Przygotowujemy dania z tradycyjnej kuchni polskiej i międzynarodowej, oferujemy różnorodny wybór wędlin i mięs oraz wyśmienite desery.

Każdy rodzaj imprezy – kolacji firmowej, spotkania biznesowego czy bankietu - możemy przygotować kompleksowo i od podstaw. Wybrana przez Państwa sala bankietowa zostanie przygotowana z najwyższą starannością w taki sposób, aby spełnić Państwa oczekiwania. Zadbamy o każdy szczegół, aby uczestnicy przyjęcia czuli się doskonale i mogli skosztować znakomitych potraw. W naszej gestii pozostaje również dowiezienie stołów, krzeseł, nakryć i zapewnienie pełnej obsługi kucharsko-kelnerskiej.

Pragniemy zapewnić Państwa, że bankiety to nasza specjalność, a Katowice posiadają ogromne możliwości w wyborze oryginalnego miejsca na przygotowanie imprezy. Sala bankietowa może być urządzona w tradycyjnych wnętrzach starych kamienic lub w stylowych loftach. Katowice to doskonałe miasto na organizację imprezy wymagającej wspaniałej oprawy.

Catering imprez zorganizowanych

Proponujemy Państwu obsługę wszelkiego typu konferencji, szkoleń, sympozjów, bankietów. Obsługa taka może odbywać się zarówno w Państwa firmie, jak i w naszych salach restauracyjnych bądź konferencyjnych. Dysponujemy salami mogącymi pomieścić od 20 do 2,5 tys. osób.

Całość posiłków może być podana na zastawie szklanej bądź zastawie jednorazowej.

Minimalna ilość zamówienia z jednego asortymentu to 10 szt./porcji (z wyłączeniem kanapek)
Bezpłatny dowóz na terenie Katowic zapewniamy od poniedziałku do piątku, przy jednorazowej wartości dostawy równej min. 800,00 zł.

W naszej ofercie obsługi konferencji i bankietów znajdują się m.in.:

W systemie koreczków i tartinek:

  • Kanapka bankietowa (min. 30 szt.):
    z bagietki - 6,00 zł.
    • z wędliną i żółtym serem dekorowane warzywami
    • z węgierskim salami i papryką
    • z pasztetem domowym
    • z serem żółtym i wędzonym dekorowane marynatami
    • z serem camembert i żurawiną
    • z pastami (jajeczną, tuńczykową, z sera żółtego, z serka topionego ze szczypiorkiem, z sera białego z rzodkiewką)
  • Kanapka bankietowa wykwintna (min. 30 szt.):
    z bagietki - 6,50 zł.
    • z grecką pastą z bakłażana
    • z guacamole z łososiem
    • z łososiem wędzonym
    • z mięsem pieczonym, jajkiem i warzywami
    • z pastą serową i orzechami
  • Okrągła tartinka (min. 30 szt.) - 6,00 zł.
    • z mozzarellą, pomidorkiem cherry i świeżą bazylią
    • z sałatką jarzynową
  • Wykwintna tartinka na krakersie (min. 30 szt.) - 6,00 zł.
    • z pastą łososiową
    • z pastą serową z orzechami
    • z pastą pepperoni z pistacjami
  • Jesienna bruschetta z boczniakiem, serem i karmelizowaną cebulką (min. 30 szt.) - 6,00 zł
  • Śmietankowy mus z pastą łososiową na grzance (min. 30 szt.) - 6,00 zł
  • Tartinka z serem pleśniowym i świeżą figą (min. 30 szt.) - 6,00 zł.
  • Tartinka na pumperniklu z łososiem wędzonym i kawiorem (min. 30 szt.) - 6,00 zł
  • Koreczek z kabanosem - 5,00 zł.
  • Koreczek z mozarellą lub fetą i pomidorkiem cherry - 5,00 zł.
  • Koreczek z jajka przepiórczego zawijanego w łososia - 6,00 zł.
  • Mini quiche ze szparagami - 6,00 zł.
  • Empanadas z indykiem po meksykańsku - 6,00 zł.
  • Placuszek porowy z dipem śledziowym - 6,00 zł.
  • Placuszek porowy z dipem warzywnym - 6,00 zł.
  • Placuszek ziołowy z kremowym serkiem i wędzonym łososiem - 6,00 zł.
  • Rulonik z szynki dojrzewającej z karmelizowaną gruszką i rukolą - 6,00 zł
  • Roladka z szynki z pastą jajeczno – chrzanową - 5,00 zł.
  • Roladka z salami i grana padano - 6,00 zł.
  • Roladka z łososia z serem pleśniowym - 6,00 zł.
  • Roladka z łososia z kurkami i serem ricotta - 6,00 zł.
  • Faszerowane ruloniki z pieczonej papryki - 6,00 zł.
  • Łosoś z mascarpone i prażonymi oliwkami - 6,50 zł.
  • Roladka z grillowanej cukinii - 6,00 zł.
  • Poduszeczka z rokpolem i gruszką - 6,00 zł.
  • Mini fantazja szpinakowa z suszonymi pomidorami lub łososiem - 6,00 zł.
  • Ptysie z nadzieniem krabowym - 6,00 zł.
  • Mini rożek francuski nadziewany łososiem i szpinakiem z chrzanową bitą śmietaną - 6,00 zł.
  • Francuska kopertka - 6,00 zł
    • z pieczarkami
    • ze szpinakiem i oscypkiem
    • z farszem mięsnym
  • Śliwka zapiekana z boczkiem - 5,00 zł.
  • Śliwka z orzechem w masełku czosnkowym - 5,00 zł.
  • Śliwka z oscypkiem zapiekana w bekonie - 5,00 zł.
  • Migdały prażone w soli 100g - 10,00 zł.

W formie zimnego bufetu:

  • Pasztet domowy 20g - 2,00 zł.
  • Pasztet domowy ze śliwką 20g - 2,00 zł.
  • Smalec domowy ze świeżym boczkiem 20g - 2,00 zł
  • Półmisek mięs pieczonych 20g - 3,00 zł.
    (schab czosnkowy, indyk z morelą, schab nadziewany, łopatka w ziołach, indyk z żurawiną, boczek pieczony z borowikami)
  • Półmisek wędlin 20g - 3,00 zł.
  • Pieczarka faszerowana - 6,00 zł.
  • Tymbalik z nóżek wieprzowych 50g - 4,00 zł.
  • Tymbalik z kurczaka 50g - 5,00 zł.
  • Paluszki z kurczaka z dipami: tatarskim, salsą, czosnkowym 100g - 10,00 zł.
  • Pstrąg w galarecie 100g - 15,00 zł.
  • Karp w galarecie odfiletowany 100g - 18,00 zł.
  • Łosoś w galarecie 100g - 18,00 zł.
  • Tatar ze śledzia 100g - 8,00 zł.
  • Tatar z łososia 100g - 18,00 zł.
  • Ryba po grecku 100g - 10,00 zł.
  • Ryba opiekana w zalewie octowej 100g - 10,00 zł.
  • Śledź pod serową pierzynką 100g - 10,00 zł.
  • Paluszki z łososia z sosem cytrynowym 100g - 15,00 zł.
  • Deska serów z oliwkami 20 g - 4,00 zł
  • Mozaika serowa z włoskimi orzechami 20g - 5,00 zł.
    ( lub z ziarnami dyni, słonecznika)
  • Sałatka jarzynowa 100g - 6,00 zł.
  • Sałatka z tuńczyka i ryżu 100g - 6,00 zł.
  • Kolorowa sałatka ze śledziem 100g - 6,00 zł.
  • Śledź w sosie curry z rodzynkami 100g - 6,00 zł.
  • Sałatka z szynki i kukurydzy 100g - 6,00 zł.
  • Sałatka z ryżu, ananasa i kurczaka 100g - 6,00 zł.
  • Sałatka żydowska 100g - 6,00 zł.
  • Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i żółtym serem 100g - 6,00 zł.
  • Sałatka holenderska z jajkiem i żółtym serem 100g - 6,00 zł.
  • Sałatka z pierożków tortellini, selera i mandarynki 100g - 7,00 zł.
  • Sałatka szwarcwaldzka ze schabem i makaronem 100g - 7,00 zł.
  • Sałatka z kurczaka grillowanego, brązowego ryżu i papryki 100g - 7,00 zł.
  • Mix sałat z kiełkami i pomidorkami cherry z sosem miodowo-musztardowym 100g - 11,00 zł.
  • Mix sałat z serami pleśniowymi, suszonymi pomidorami i grzankami 100g - 12,00 zł.
  • Rukola z serami pleśniowymi, gruszką i pistacjami 100g - 11,00 zł.
  • Sałatka grecka z serem feta i oliwkami 100g - 8,00 zł.
  • Sałatka Caprese 100g - 7,00 zł.
  • Sałatka gyros 100g - 8,00 zł.
  • Sałatka z makaronu penne, tuńczyka i prażonego słonecznika 100g - 8,00 zł
  • Sałatka hawajska z ryżem i wędzonym kurczakiem 100g - 8,00 zł.
  • Sałatka z indyka z włoskimi orzechami 100g - 8,00 zł.
  • Sałatka brokułowa z serem feta i prażonymi płatkami migdałów 100g - 8,00 zł.
  • Sałatka z selera naciowego, brokułów i prażonych orzeszków ziemnych 100g - 8,00 zł.
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z cebulką perłową 100g - 9,00 zł.
  • Sałatka z indyka ze szczypiorkiem 100g - 9,00 zł.
  • Jajko w majonezie ze szczypiorkiem (0,5 szt.) - 2,50 zł.
  • Jajko z sosem tatarski (0,5 szt.) - 2,50 zł.
  • Jajko faszerowane musem pieczarkowym (0,5 szt.) - 3,00 zł.
  • Jajko z pastą chrzanową (0,5 szt.) - 3,00 zł.
  • Jajko z pastą śledziową (0,5 szt.) - 3,00 zł.
  • Pieczywo 50g - 3,00 zł.
  • Masło 20g - 2,00 zł.

Bufet słodki

  • Ciasto domowe 1kg - 60,00 zł.
  • Mini rogaliki kruche z marmoladą 1kg (ok. 50szt.) - 60,00 zł.
  • Babeczki maślane z mascarpone i owocami - 6,00 zł.
  • Babeczki kakaowe z musem cytrynowym pod bezową chmurką - 6,00 zł.
  • Mini desery/ w pojemniczkach typu finger food 40g - 6,00 zł.
    • tiramisu
    • panna cotta z musem z leśnych owoców
    • bezowy z pistacjami i ajerkoniakiem
    • pawlowa
    • krem brulee z granatem
    • waniliowy z wiśniami
    • jogurtowy z musem porzeczkowym
    • chałwowo – kardamonowy
    • czekoladowy mus brazylijski
  • Mini serniczki z białą czekoladą - 6,00 zł.
  • Mini tarta z ciasta orkiszowego z jabłkiem i karmelem - 6,00 zł.
  • Mini serniczki malinowy z oreo - 6,00 zł.

Dania gorące - 300 g - 25,00 zł

  • Ratatouille
  • Gulasz Toskański
  • Strogonow
  • Śmietanowa margarita z kawałkami kurczaka
  • Potrawka z kurczaka z ryżem
  • Flaczki z boczniaków