MENU

Pon. - Pt. 9:00 - 18:00 / Sob. - Ndz. 9:00 - 18:00

Zakąski / Starters

Śliwka kalifornijska zawijana z orzechem w masełku czosnkowym – 5szt.
20.-

Wrapped Californian plum filled with nut in garlic butter - 5psc

Kromka chleba ze swojskim smalcem – 40g
5.-

Slice of bread with home-made lard

Śledź pod serową pierzynką – 200g
20.-

Śledź, gotowane ziemniaki, marchew, jajko, cebula, ser żółty, sos majonezowo - jogurtowy

Deska serów 200g
25.-

Cheese board

Deska rozmaitosci (dla 2 osób) -920g
50.-

Diversity board Mięsa pieczone, pasztet, jajko, oliwki, pieczarki marynowane, pikle, koreczki serowe, ryba w zalewie octowej, paluszki z kurczaka, smalec, pieczywo, masło, dipy

Dodatki / Fixings

Pieczywo mieszane – 150g
5.-

Mixed bread

Masło – 20g
3.-

Butter

Do smaku – 20g
3.-

Musztarda, chrzan, ketchup, majonez Dressing Mustard, horseradish, ketchup, mayonnaise

Dipy – 30g
6.-

Czosnkowy, tatarski, salsa Dips Garlic, tartar, salsa

Zupy / Soups

Rosół „CLUB 99” – 350g
18,-

Rosół z lanym ciastem i mięsem drobiowym *Danie polecane przez szefa kuchni Broth with batter noodles and poultry meat *Dish recommended by our chef

Rosół z makaronem – 300g
12,-

Broth with noodles

Pomidorowa z makaronem/ryżem – 300g
13,-

Tomato soup with noodles/rice

Zupa dnia – 300g
12,-

Soup of the day

Barszcz czysty – 200g
10,-

Clear borsch

Barszcz z uszkami – 200g/100g
17,-

Borsch with ravioli

Barszcz z krokietem – 200g/100g
18.-

Borsch with Croquette

Żurek śląski – 300g
15.-

Silesian style sour rye soup

Wieprzowina / Pork

Półmisek „CLUB 99” – porcja na 3os. 1500g
110.-

Polędwiczki wieprzowe z jabłkiem i żurawiną; plastry schabu z żółtym serem i szynką duszone w białym winie; filet drobiowy soute z ananasem, brzoskwinią i żółtym serem; ryż biały; księżyce – smażone cząstki ziemniaków; sałata zielona, ogórek zielony, pomidor, ser żółty, oliwki, cebula, kukurydza, jajko, sos winegret *Danie polecane przez szefa kuchni Dish "CLUB 99" - portion for 3 people Pork tenderloins with apples and cranberries; slices of pork loin with cheese and ham, stewed in white wine; chicken saute fillet with pineapple, peach and cheese; white rice; fried half-moon potatoes; lettuce, cucumber, tomato, cheese, olives, onion, sweetcorn, egg, vinaigrette. * Dish recommended by our chef

Schab „CLUB 99” – 170g
35,-

Plastry schabu z żółtym serem i szynką duszone w białym winie *Danie polecane przez szefa kuchni Pork loin "CLUB 99" Slices of pork loin with cheese and ham, stewed in white wine * Dish recommended by our chef

Polędwiczki w sosie miodowo-imbirowym – 120g
35,-

*Danie polecane przez szefa kuchni Pork tenderloin with honey and ginger sauce *Dish recommended by our chef

Rolada śląska z szynki – 140g
20,-

*Danie polecane przez szefa kuchni Mięso zawijane z ogórkiem, boczkiem, kiełbasą i cebulą Silesian style ham roulade Wrapped meat with cucumber, bacon, sausage and onion *Dish recommended by our chef

Kotlet schabowy panierowany – 120g
18,-

Breaded pork chop

Bryzol z polędwiczek z pieczarkami – 120g
30,-

Bryzol (loin steak) with mushrooms

Placek po węgiersku – 400g
29,-

Placek ziemniaczany z mięsem w sosie Hungarian style potato pancake Potato pancake with meat and sauce

Wołowina / Beef

Rolada śląska – 140g
30,-

*Danie polecane przez szefa kuchni Mięso zawijane z ogórkiem, boczkiem, kiełbasą i cebulą Silesian style roulade *Dish reccomended by our chef Wrapped meat with cucumber, bacon, sausage and onion

Drób / Chicken

Paluszki z kurczaka z dipami – 120g/40g
19,-

*Danie polecane przez szefa kuchni Chicken fingers and dips *Dish recommended by our chef

Filet panierowany – 120g
18,-

Breaded chicken fillet

Medaliony drobiowe w sosie serowym z orzechami – 120g
26,-

*Danie polecane przez szefa kuchni Chicken tenderloins with cheese and nut sauce *Dish recommended by our chef

De Volajle – 140g
21,-

Panierowany filet zawijany z masłem De Volaille Wrapped breaded chicken fillet with butter

Kotlet po szwajcarsku – 140g
21,-

Panierowany filet zawijany z serem żółtym i masłem Swiss style chop Wrapped breaded chicken fillet with cheese and butter

Kotlet chłopski – 140g
22,-

Filet panierowany w wiórkach żółtego sera Rustic style chop Chicken loin coated with cheese crumbs

Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym – 450g
30,-

*Danie polecane przez szefa kuchni Penne pasta with chicken and cream sauce *Dish recommended by our chef

Ryby / Fish

Halibut soute z patelni – 100g w/w
21,-

Sauteed halibut - 100 g according to weight

Łosoś z patelni – 100g w/w
19,-

Pan-fried salmon - 100 g according to weight

Pstrąg soute z patelni – 100g w/w
16,-

Sauteed trout - 100 g according to weight

Dania z grilla / Grilles Dishes

Filet z kurczaka – 120g
19,-

Chicken fillet

Polędwiczki wieprzowe – 120g
27,-

Grilled pork tenderloins

Łosoś z cytrynką – 100g w/w
18,-

Salmon with lemon - 100 g according to weight

Pierogi, naleśniki, omlety / Dumplings, Pancakes, Omelettes

Pierogi ręcznie przez nas lepione – 300g
25,-

*Danie polecane przez szefa kuchni Handmade dumplings *Dish recommended by our chef

Naleśniki – 300g/3szt.
23,-

Pancakes - 300g/3psc. z serem/dżemem (with cottage cheese/jam) ze szpinakiem (with spinach) z mięsem (with meat) Dodatki do wyboru - 30g Topping - 30g sos mięsny (gravy) sos śmietanowo-czosnkowy (cream and garlic sauce) bita śmietana (whipped cream)

Dodatki uzupełniające / Side Dishes

Kluski śląskie – 200g
9,-

Silesian style noodles

Ziemniaki po zbójnicku – 200g
11,-

Ziemniaki odsmażane z cebulą i boczkiem wędzonym Highland robber style potatoes Potatoes fried with onion and smoked bacon

Ryż smażony z warzywami – 200g
10,-

Fried rice and vegetables

Frytki – 150g
9,-

Chips

Księżyce – 150g
9,-

Half-moon potatoes

Surówka z białej kapusty – 150g
9,-

White cabbage salad

Colesław – 150g
9,-

White cabbage salad and other vegetables

Surówka z czerwonej kapusty – 150g
9,-

Red cabbage salad

Sałatk / Salads

Sałatka „CLUB 99” – 300g
23,-

Sałata zielona, ogórek zielony, pomidor, ser żółty, oliwki, cebula, kukurydza, jajko, sos winegrette Salad “Club 99” Green lettuce, cucumber, tomato, cheese, olives, onion, sweetcorn, egg, vinaigrette

Filet z kurczaka na sałacie podawany z sosem miodowo-musztardowym – 170g
30,-

filet drobiowy, sałata zielona, pomidorki cherry, papryka, prażony sezam, sos musztardowo-miodowy Chicken fillet served on lettuce leaves with honey and mustard sauce Chicken fillet, green lettuce, cherry tomatoes, pepper, roasted sesame seeds, honey and mustard sauce

Sałatka grecka – 200g
20,-

Sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, ser feta, oliwki, cebula, sos winegrette Greek salad Iceberg salad, cucumber, tomato, feta cheese, olives, onion, vinaigrette

Sałatka z suszonymi pomidorami i serami pleśniowymi – 200g
22,-

Salad with sun-dried tomatoes and blue cheese

Dla najmłodszych / For Kids

Paluszki z kurczaka, frytki, surówka – 80g/100g/80g
22,-

*Danie polecane przez szefa kuchni Chicken fingers, chips, salad *Dish recommended by our chef

Pierś z kurczaka panierowana, frytki, surówka – 80g/100g/80g
22,-

Breaded fillet, chips, salad

De volajle, ziemniaki, surówka – 80/100g/80g
22,-

Wrapped chicken fillet, potatoes, salad

Pierogi z serem na słodko z masełkiem – 200g
17,-

Dumplings with sweet cottage cheese topped with butter

Naleśniki z serem/dżemem – 200g
16,-

Pancakes with cottage chesse/jam

Desery / Dessert

Jabłko w cieście na ciepło z sosem – 150g
16,-

Warmed up apple in batter with sauce

Jabłko w cieście z gałką lodów waniliowych – 200g
18,-

Warmed up apple in batter with vanilla ice cream scoop

Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych – 200g
19,-

Warmed up apple pie with vanilla ice cream scoop

Ciasto domowe – 150g
12,-

Homemade cake

Napoje / Beverages

Woda mineralna – but. 0,3l
8,-

Mineral Water - bottle 0,3l

Kawa nespresso – 150ml
10,-

Nespresso coffee

Kawa z mlekiem – 200ml
12,-

Coffee with milk

Kawa Latte – 200ml
15,-

Latte Coffee

Herbata Lipton (czarna, zielona, smakowa) – 350ml
8,-

“Lipton” tea (black, green, flavoured)

Wina / Wine cart

No posts were found for provided query parameters.

Piwa / Beers

No posts were found for provided query parameters.

Piwo Żywiec - but. 0,5l 10,-
ŻYWIEC beer - bottle 0,5l
Piwo Tyskie - but. 0,5l 10,-
TYSKIE beer - bottle 0,5l
Piwo Warka Strong - but. 0,5l 10,-
WARKA STRONG beer - bottle 0,5l
Piwo smakowe - but. 0,4l 10,-
Flavored beer - bottle 0,4l
Piwo bezalkoholowe - but. 0,4l 10,-
Non-alcoholic beer - bottle 0,4l
Piwo Lane (sezonowo) - 0,5l 10,-
Draught beer (seasonal) - 0,5l
Sok do piwa - 20g 1,-
Syrup
Wino Martini - 100 ml 9,-
Martini Wine
Wino musujące MichelAngelo - but. 0,75 l 40,-
MICHELANGELO Sparkling wine - bottle 0,75 l
Campari - 40ml 11,-
Likier Curacao Blue - 40ml 11,-
CURACAO BLUE liqueur
Likier Bailleys - 40ml 11,-
BAILLEYS liqueur
Likier Passoa - 40ml 11,-
PASSOA liqueur
Wiśniówka - 40ml 7,-
Cherry vodka
Adwocat - 40ml 7,-
Advocaat
Wódka Finlandia - 40ml 8,-
FINLANDIA vodka
Wódka Bols - 40ml 6,-
BOLS vodka
Wódka Żubrówka - 40ml 6,-
ŻUBRÓWKA vodka
Whisky Johnie Walker Red - 40ml 9,-
Whisky Ballantine's - 40ml 10,-
Brandy Metaxa 3* - 40ml 11,-
Brandy Metaxa 7* - 40ml 15,-
Rum Malibu - 40ml 11,-
Rum Bacardi - 40ml 12,-
Gin Lubuski - 40ml 7,-
PROSECCO TREVISO EXTRA DRY - but. 75 cl 60,-
DOC PROSECCO, WŁOCHY - półwytrawne
Przyjemnie drażni świeżością owosów i milionów bąbelków, pobudza zmysły słodyczą i akcentami białych kwiatów, odświeża i cieszy.
PROSECCO TREVISO EXTRA DRY - kie. 20 cl 30,-
DOC PROSECCO, WŁOCHY - półwytrawne
Przyjemnie drażni świeżością owosów i milionów bąbelków, pobudza zmysły słodyczą i akcentami białych kwiatów, odświeża i cieszy.
MESSER DEL FAUNO PINOT GRIGIO - but. 75 cl 38,-
IGT TERRE SICILIANE, WŁOCHY - wytrawne
Orzeźwiające, harmonijne i lekkie wino, o jabłkowo-brzoskwiniowej nucie owocowej i kwiatowym wykończeniu.
MESSER DEL FAUNO PINOT GRIGIO - kie. 15 cl 9,-
IGT TERRE SICILIANE, WŁOCHY - wytrawne
Orzeźwiające, harmonijne i lekkie wino, o jabłkowo-brzoskwiniowej nucie owocowej i kwiatowym wykończeniu.
VENTISQUERO CLASICO CHARDONNAY - but. 75 cl 50,-
CENTRAL VALLEY, CHILE - wytrawne
Kolor jasnozłoty z zielonymi refleksami, zapach pełen nut bananów, ananasa i cytryn, na podniebieniu świeże, dobrze zbudowane, soczyście owocowe.
KENDERMANNS RIESLING KABINETT - but. 75 cl 60,-
RHEINHESSEN, NIEMCY - półsłodkie
Delikatne wino o subtelnych nutach gruszek, cytryn, miodu i pigwy. Lekkie i bardzo owocowe.
PARES BALTA HONEYMOON ORGANIC - but. 75 cl 60,-
DO PENEDES, HISZPANIA - półwytrawne
Lekkie wino o słomkowej barwie i urzekających aromatach suszonych moreli i gruszek. Ujmuje delikatnością i równowagą między słodyczą a orzeźwieniem.
MESSER DEL FAUNO NERO D'AVOLA - but. 75 cl 38,-
DOC SICILIA, WŁOCHY - wytrawne
Wyraźnie owocowo-korzenny zapach, z niuansami konfitur z czerwonych owoców oraz jałowca, w ustach balsamiczne, wytrwane, z przyjemnych posmakiem wiśni i przypraw.
MESSER DEL FAUNO NERO D'AVOLA - kie. 15 cl 9,-
DOC SICILIA, WŁOCHY - wytrawne
Wyraźnie owocowo-korzenny zapach, z niuansami konfitur z czerwonych owoców oraz jałowca, w ustach balsamiczne, wytrwane, z przyjemnych posmakiem wiśni i przypraw.
LEONARD ROAD SHIRAZ - but. 75 cl 50,-
SOUTH EASTERN AUSTRALIA - wytrawne
Eteryczny bukiet z akcentami dojrzałych owoców leśnych, śliwkowych powideł, fiołków oraz przypraw korzennych.
ALMAROSA PRIMITIVO - but. 75 cl 60,-
IGT PUGLIA, WŁOCHY - półwytrawne
Skoncentrowane wino o aksamitnym posmaku z dominującymi akcentami wiśniowej nalewki, lukrecji i malin.
VENTISQUERO RESERVA CABERNET SAUVIGNON - but. 75 cl 70,-
COLCHAGUA VALLEY, CHILE - wytrawne
Dobrze zbudowane wino z dojrzałymi taninami o zapachu truskawek, malin, jagód i czarnych porzeczek z akcentami mięty, karmelu, tytoniu i czekolady.
BARON DE LEY CLUB PRIVADO - but. 75 cl 80,-
DOCa RIOJA, HISZPANIA - wytrawne
Wino o rubinowym kolorze i bukiecie owocowych aromatów z delikatnymi taninami i owocowym zakończeniem.
TABILVINO ALAZANI VALLEY - but. 75 cl 80,-
KAKHETI SAPERAVI, GRUZJA - półsłodkie
Półsłodkie wino o głębokim, czerwono-purpurowym kolorze i atrakcyjnych aromatach dojrzałych owoców leśnych i wiśniowej konfitury.
Passoa 24,-
40 ml wódka Bols, 40 ml Passoa, 100 ml sok pomarańczowy, cytryna, lód
BOLS vodka 40 ml, Passoa 40 ml, orange juice 100 ml, lemon, ice
Cuba Libre 21,-
40 ml Bacardi, 150 ml Pepsi, cytryna, lód
Bacardi 40 ml, Pepsi 150 ml , lemon, ice
Campari Star 22,-
40 ml Campari, 40 ml Bols, 100 ml sok pomarańczowy, cytryna, lód
Campari 40 ml , Bols 40 ml, orange juice 100 ml, lemon, ice
Martini ze spritem 21,-
50 ml Martini, 40 ml Curacao , 100 ml Sprite, lód
Martini 50 ml , Curacao 40 ml , Sprite 100 ml, ice
Mojito 24,-
40 ml Bacardi, 100 ml woda mineralna, 100 ml sprite, mięta, limonka, lód, cukier trzcinowy
Bacardi 40 ml, mineral water 100 ml, Sprite 100 ml, mint, lime, ice, cane sugar
Malibu Sunrise 21,-
40 ml Malibu, 100 ml sok pomarańczowy , 15 ml grenadine, lód
Malibu 40 ml , orange juice 100 ml, grenadine 15 ml, ice
Syrop grenadina - 10 ml 1,-