Nasze Menu

Śliwka kalifornijska zawijana z orzechem w masełku czosnkowym - 5szt. 15,-
Wrapped Californian plum filled with nut in garlic butter - 5psc.
Paluszki z kurczaka z dipami do wyboru - 120g/40g 18,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Chicken fingers and dips
*Dish recommended by our chef
Kromka chleba ze swojskim smalcem - 40g 3,-
Slice of bread with home-made lard
Śledź w oleju - 100g 9,-
Herring in oil
Śledź pod serową pierzynką - 200g 18,-
Śledź, gotowane ziemniaki, marchew, jajko, cebula, ser żółty, sos majonezowo - jogurtowy
Herring topped with cheese
Herring, boiled potatoes, carrot, egg, onion, cheese, mayonnaise and joghurt sauce
Deska serów - 200g 23,-
Cheese board
DESKA ROZMAITOSCI (dla 2 osób) - 920g 48,-
Diversity board
Mięsa pieczone, pasztet, jajko, oliwki, pieczarki marynowane, pikle, koreczki serowe, ryba w zalewie octowej, paluszki z kurczaka, smalec, pieczywo, masło, dipy
Pieczywo mieszane - 150g 3,-
Mixed bread
Masło - 20g 2,-
Butter
Do smaku - 20g 2,-
Musztarda, chrzan, ketchup, majonez
Dressing
Mustard, horseradish, ketchup, mayonnaise
Dipy - 40g 4,-
Czosnkowy, tatarski, salsa
Dips
Garlic, tartar, salsa
Rosół "CLUB 99" - 350g 15,-
Rosół z lanym ciastem i mięsem drobiowym
*Danie polecane przez szefa kuchni
Broth with batter noodles and poultry meat
*Dish recommended by our chef
Rosół z makaronem - 300g 9,-
Broth with noodles
Zupa dnia - 300g 9,-
Soup of the day
Pomidorowa z makaronem/ryżem - 300g 10,-
Tomato soup with noodles/rice
Barszcz czysty - 200g 8,-
Clear borsch
Barszcz z uszkami - 200g/100g 15,-
Borsch with ravioli
Barszcz z krokietem - 200g/100g 15,-
Borsch with Croquette
Żurek śląski - 100g 9,-
Silesian style sour rye soup
Półmisek "CLUB 99" - porcja na 3os. 1500g 95,-
Polędwiczki wieprzowe z jabłkiem i żurawiną; plastry schabu z żółtym serem i szynką duszone w białym winie; filet drobiowy soute z ananasem, brzoskwinią i żółtym serem; ryż biały; księżyce – smażone cząstki ziemniaków; sałata zielona, ogórek zielony, pomidor, ser żółty, oliwki, cebula, kukurydza, jajko, sos winegret
*Danie polecane przez szefa kuchni
Dish "CLUB 99" - portion for 3 people
Pork tenderloins with apples and cranberries; slices of pork loin with cheese and ham, stewed in white wine; chicken saute fillet with pineapple, peach and cheese; white rice; fried half-moon potatoes; lettuce, cucumber, tomato, cheese, olives, onion, sweetcorn, egg, vinaigrette.
* Dish recommended by our chef
Schab "CLUB 99" - 170g 30,-
Plastry schabu z żółtym serem i szynką duszone w białym winie
*Danie polecane przez szefa kuchni
Pork loin "CLUB 99"
Slices of pork loin with cheese and ham, stewed in white wine
* Dish recommended by our chef
Polędwiczki w sosie miodowo-imbirowym - 120g 30,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Pork tenderloin with honey and ginger sauce
*Dish recommended by our chef
Rolada śląska z szynki - 140g 18,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Mięso zawijane z ogórkiem, boczkiem, kiełbasą i cebulą
Silesian style ham roulade
Wrapped meat with cucumber, bacon, sausage and onion
*Dish recommended by our chef
Kotlet schabowy panierowany - 130g 16,-
Breaded pork chop
Bryzol z polędwiczek z pieczarkami - 120g 26,-
Bryzol (loin steak) with mushrooms
Placek po węgiersku - 400g 25,-
>Placek ziemniaczany z mięsem w sosie
Hungarian style potato pancake
Potato pancake with meat and sauce
Rolada śląska - 140g 28,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Mięso zawijane z ogórkiem, boczkiem, kiełbasą i cebulą
Silesian style roulade
*Dish reccomended by our chef
Wrapped meat with cucumber, bacon, sausage and onion
Paluszki z kurczaka z dipami - 120g/40g 18,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Chicken fingers and dips
*Dish recommended by our chef
Filet panierowany - 120g 17,-
Breaded chicken fillet
Medaliony drobiowe w sosie serowym z orzechami - 120g 24,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Chicken tenderloins with cheese and nut sauce
*Dish recommended by our chef
De Volajle - 140g 19,-
Panierowany filet zawijany z masłem
De Volaille
Wrapped breaded chicken fillet with butter
Kotlet po szwajcarsku - 140g 19,-
Panierowany filet zawijany z serem żółtym i masłem
Swiss style chop
Wrapped breaded chicken fillet with cheese and butter
Kotlet chłopski - 140g 20,-
Schab panierowany w wiórkach żółtego sera
Rustic style chop
Chicken loin coated with cheese crumbs
Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym - 450g 28,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Penne pasta with chicken and cream sauce
*Dish recommended by our chef
Filet z tilapii smażony - 100g w/w 9,-
Fried Tilapia fillet - 100 g according to weight
Pstrąg soute z patelni - 100g w/w 13,-
Sauteed trout - 100 g according to weight
Halibut soute z patelni - 100g w/w 17,-
Sauteed halibut - 100 g according to weight
Łosoś z patelni - 100g w/w 15,-
Pan-fried salmon - 100 g according to weight
Sola po parysku - 100g w/w 12,-
Parisian style sole - 100 g according to weight
Filet z kurczaka - 120g 19,-
Chicken fillet
Polędwiczki wieprzowe - 120g 27,-
Grilled pork tenderloins
Łosoś z cytrynką - 100g w/w 18,-
Salmon with lemon - 100 g according to weight
Pierogi ręcznie przez nas lepione - 300g 20,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Handmade dumplings
*Dish recommended by our chef
Pierogi odsmażane - 300g 23,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Fried dumplings
*Dish recommended by our chef
  • z mięsem (with meat)
  • ruskie (Russian style)
  • z kapustą i grzybami (with cabbage and mushrooms)
  • ze szpinakiem (with spinach)
  • z serem na słodko (with sweet cottage cheese)

Dodatki do wyboru - 30g
Topping - 30g

  • omasta ze skwarkami (pork rinds)
  • masło (butter)
  • masło z cebulką (butter with onions)
Naleśniki - 300g/3szt. 19,-
Pancakes - 300g/3psc.
  • z serem/dżemem (with cottage cheese/jam)
  • ze szpinakiem (with spinach)
  • z mięsem (with meat)

Dodatki do wyboru - 30g
Topping - 30g

  • sos mięsny (gravy)
  • sos śmietanowo-czosnkowy (cream and garlic sauce)
  • bita śmietana (whipped cream)
Omlety - 250g 17,-
Omelettes
  • z jarzynami/ pieczarkami/ groszkiem zielonym (with vegetable/ with mushrooms/ with green peas)
  • z dżemem i śmietaną (with jam and whipped sream)
Kluski śląskie - 200g 8,-
Silesian style noodles
Ziemniaki gotowane - 200g 6,-
Boiled potatoes
Ziemniaki po zbójnicku - 200g 9,-
Ziemniaki odsmażane z cebulą i boczkiem wędzonym
Highland robber style potatoes
Potatoes fried with onion and smoked bacon
Ryż smażony z warzywami - 200g 9,-
Fried rice and vegetables
Frytki - 150g 8,-
Chips
Księżyce - 150g 8,-
Half-moon potatoes
Colesław - 150g 7,-
White cabbage salad and other vegetables
Surówka z białej kapusty - 150g 7,-
White cabbage salad
Surówka z czerwonej kapusty - 150g 7,-
Red cabbage salad
Surówka z kapusty pekińskiej - 150g 7,-
Chinese leaves salad
Surówka z machwii, jabłka i selera - 150g 7,-
Carrot, apple and celery salad
Zasmażana czerwona kapusta ze skwarkami - 150g 8,-
Fried red cabbage with pork rinds
Buraczki marynowane z jabłkiem - 150g 7,-
Marinated beetroot with apple
Bukiet warzyw gotowanych z bułką - 150g 9,-
Kalafior, brokuły, marchewka, fasolka szparagowa
Boiled vegetables with breadcrumbs
Cauliflower, broccoli, carrot and green bean
Mizeria - 200g 9,-
Cucumber salad
Zestaw surówek - 200g 9,-
Set of salads
Pieczarki z patelni - 150g 12,-
Fried mushrooms
Kalafior panierowany - 150g 15,-
Breaded cauliflower
Sałatka "CLUB 99" - 300g 20,-
Sałata zielona, ogórek zielony, pomidor, ser żółty, oliwki, cebula, kukurydza, jajko, sos winegrette
Salad “Club 99”
Green lettuce, cucumber, tomato, cheese, olives, onion, sweetcorn, egg, vinaigrette
Filet z kurczaka na sałacie podawany z sosem miodowo-musztardowym - 170g 29,-
filet drobiowy, sałata zielona, pomidorki cherry, papryka, prażony sezam, sos musztardowo-miodowy
Chicken fillet served on lettuce leaves with honey and mustard sauce
Chicken fillet, green lettuce, cherry tomatoes, pepper, roasted sesame seeds, honey and mustard sauce
Sałatka grecka - 200g 19,-
Sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, ser feta, oliwki, cebula, sos winegrette
Greek salad
Iceberg salad, cucumber, tomato, feta cheese, olives, onion, vinaigrette
Sałatka z suszonymi pomidorami i serami pleśniowymi - 200g 20,-
Salad with sun-dried tomatoes and blue cheese
Paluszki z kurczaka, frytki, surówka - 80g/100g/80g 19,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Chicken fingers, chips, salad
*Dish recommended by our chef
Pierś z kurczaka panierowana, frytki, surówka - 80g/100g/80g 19,-
Breaded fillet, chips, salad
De volajle, ziemniaki, surówka - 80/100g/80g 19,-
Wrapped chicken fillet, potatoes, salad
Pierogi z serem na słodko z masełkiem - 200g 15,-
Dumplings with sweet cottage cheese topped with butter
Naleśniki z serem/dżemem - 200g 14,-
Pancakes with cottage chesse/jam
Jabłko w cieście na ciepło z sosem - 150g 15,-
Warmed up apple in batter with sauce<
Jabłko w cieście z gałką lodów waniliowych - 200g 14,-
Warmed up apple in batter with vanilla ice cream scoop
Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych - 200g 15,-
Warmed up apple pie with vanilla ice cream scoop
Deser lodowy - 200g 12,-
Rolada wielosmakowa, bakalie, owoce, bita śmietana
Ice cream dessert
Multi flavour ice cream roulade, dried fruit, whipped cream
Lody "CLUB 99" z adwokatem - 200g 16,-
Lody waniliowe, bakalie, owoce, bita śmietana, adwokat
Ice cream “Club 99” with advocat
Vanilla ice cream, dried fruit, fresh fruit, whipped cream, advocat
Lody waniliowe z gorącym musem malinowym - 250g 19,-
*Danie polecane przez szefa kuchni
Lody waniliowe 3 gałki, mus malinowy 100 ml
Vanilla ice cream with hot raspberry mousse
*Dish recommended by our chef
Ciasto domowe - 150g 9,-
Homemade cake

Woda mineralna - but. 0,3l 5,-
Mineral Water - bottle 0,3l
Napoje gazowane (pepsi, mirinda, 7Up, tonic) - but. 0,2l 5,-
Sodas - bottle 0,2l
Sok owocowy Toma - but. 0,2l 5,-
"Toma" Juice - bottle 0,2l
Red Bull - puszka 0,25l 5,-
Red Bull - can 0,25l
Kawa nespresso - 150ml 6,-
Nespresso coffee
Kawa cappucino - 200ml 8,-
Cappucino coffee
Kawa Latte - 200ml 12,-
Latte Coffee
Kawa mrożona z gałką lodów waniliowych - 300ml 16,-
Iced coffee with wanilla ice cream
Kawa parzona Tchibo - 190ml 6,-
“Tchibo” brewed coffee
Syrop do kawy (czekoladowy,waniliowy) - 20ml 3,-
Flavoured syrup (chocolate, vanilla)
Herbata Lipton (czarna, zielona, smakowa) - 350ml 5,-
“Lipton” tea (black, green, flavoured)
Piwo Żywiec - but. 0,5l 6,-
ŻYWIEC beer - bottle 0,5l
Piwo Tyskie - but. 0,5l 6,-
TYSKIE beer - bottle 0,5l
Piwo Warka Strong - but. 0,5l 6,-
WARKA STRONG beer - bottle 0,5l
Piwo smakowe - but. 0,4l 7,-
Flavored beer - bottle 0,4l
Piwo bezalkoholowe - but. 0,4l 6,-
Non-alcoholic beer - bottle 0,4l
Piwo Lane (sezonowo) - 0,5l 6,-
Draught beer (seasonal) - 0,5l
Sok do piwa - 20g 1,-
Syrup
Wino California Carlo Rossi - 100ml 5,-
Wino El Sol - 100ml 5,-
Wino California Sutter Home - but. 0,75l 50,-
Wino Martini - 100ml 6,-
Wino Musujące Michel Angelo - but. 0,75l 25,-
MICHELANGELO Sparkling wine - bottle 0,75 l
Wino Musujące Martini Asti - but. 0,75l 60,-
MARTINI ASTI Sparkling wine - bottle 0,75 l
Campari - 40ml 9,-
Likier Curacao Blue - 40ml 9,-
CURACAO BLUE liqueur
Likier Bailleys - 40ml 9,-
BAILLEYS liqueur
Likier Passoa - 40ml 9,-
PASSOA liqueur
Wiśniówka - 40ml 5,-
Cherry vodka
Adwocat - 40ml 5,-
Advocaat
Wódka Finlandia - 40ml 7,-
FINLANDIA vodka
Wódka Bols - 40ml 5,-
BOLS vodka
Wódka Żubrówka - 40ml 5,-
ŻUBRÓWKA vodka
Whisky Johnie Walker Red - 40ml 8,-
Whisky Ballantine's - 40ml 9,-
Brandy Metaxa 3* - 40ml 9,-
Brandy Metaxa 7* - 40ml 13,-
Rum Malibu - 40ml 9,-
Rum Bacardi - 40ml 10,-
Polish Rum - 40ml 5,-
Gin Lubuski - 40ml 5,-
Gin Beefeater - 40ml 10,-
Passoa 22,-
50 ml wódka Bols, 50 ml Passoa, 100 ml sok pomarańczowy, cytryna, lód
BOLS vodka 50 ml, Passoa 50 ml, orange juice 100 ml, lemon, ice
Cuba Libre 19,-
50 ml Bacardi, 150 ml Pepsi, cytryna, lód
Bacardi 50 ml, Pepsi 150 ml , lemon, ice
Campari Star 20,-
50 ml Campari, 50 ml Bols, 100 ml sok pomarańczowy, cytryna, lód
Campari 50 ml , Bols 50 ml, orange juice 100 ml, lemon, ice
Martini ze spritem 19,-
50 ml Martini, 50 ml Curacao , 100 ml Sprite, lód
Martini 50 ml , Curacao 50 ml , Sprite 100 ml, ice
Mojito 22,-
50 ml Bacardi, 100 ml woda mineralna, 100 ml sprite, mięta, limonka, lód, cukier trzcinowy
Bacardi 50 ml, mineral water 100 ml, Sprite 100 ml, mint, lime, ice, cane sugar
Malibu Sunrise 19,-
50 ml Malibu, 100 ml sok pomarańczowy , 15 ml grenadine, lód
Malibu 50 ml , orange juice 100 ml, grenadine 15 ml, ice
Zamów teraz

Zadzwoń

Zadzwoń do nas:

tel. 32-258-24-26

tel/fax. 32-259-84-84

kom. 601 47 19 60

Napisz do nas:

email: marketing@club99.pl

gg: 1451784

GODZINY OTWARCIA

Pon-Pt 9-20
Sob-Nd 9-20

ul. Bracka 16
40-858 Katowice
Woj. Śląskie

O NAS

O naszej restauracji

Zapraszamy Państwa do naszej restauracji i sal szkoleniowych. Mieścimy się przy ul. Brackiej 16 (przedłużenie ulicy Bocheńskiego) w Katowicach (po przeciwnej stronie głównego wejścia do Wesołego Miasteczka, za stacją benzynową Lukoil, w dawnym budynku salonu Hondy).

Więcej

Znajdź nas